Laatste nieuwsBISON PROFESSIONAL KLAAR VOOR EUROPESE BOUWPRODUCTEN REGELGEVING

BISON PROFESSIONAL KLAAR VOOR EUROPESE BOUWPRODUCTEN REGELGEVING

12 december 2013

Vanaf 1 juli 2013 is de Europese Bouwproducten Regelgeving (CPR) No 305/2011 van kracht. Deze regelgeving legt de minimale eisen vast voor bouwproducten. Deze minimale eisen gelden op het gebied van onder andere veiligheid, brandwerendheid en mechanische sterkte. Producten die voldoen aan deze eisen zijn herkenbaar aan het CE logo. Vanaf 1 juli 2014 zullen Afdichtingskitten onder deze Richtlijn vallen.

CE markering
Een CE (Conformity European) markering op een product geeft aan, dat het product aan een bepaalde set basiseisen voldoet. Indien er een geharmoniseerde Europese norm is opgesteld voor een productgroep, is het de plicht van de fabrikant om aan te tonen dat er voldaan wordt aan de specifieke CE eisen en het product te voorzien van het CE logo. Daarnaast moet er een prestatieverklaring (DoP) beschikbaar zijn, waarin beschreven is, hoe de producten getest zijn en welke prestaties er met het product behaald kunnen worden.  

Productgroepen
Op dit moment geldt de Europese Bouwproducten Regelgeving (CPR) No 305/2011 voor  PVC lijmen, Tegellijmen en Chemisch Anker. Deze zijn niet beschikbaar onder Bison Professional merk. Vanaf 1 juli 2014 zullen minimale eisen voor Afdichtingskitten van toepassing zijn. Dit betreft, binnen onze productranges, de afdichtingskitten voor de toepassingsgebieden gevelelementen (i.e. dilatatievoegen) en sanitair.

Terug naar nieuwsoverzicht

zoek

Print deze pagina
Bison Professional gebruikt cookies.

Accepteren Sluiten
Klik hier voor meer info.