Laatste nieuwsNieuw: TIFA-Tix Kozijnlijm

Nieuw: TIFA-Tix Kozijnlijm

20 april 2011

Bison Professional introduceert TIFA-Tix®, hét product voor dichte en droge verbindingen in houten buitenkozijnen. TIFA-Tix is conform beoordelingsrichtlijn BRL 0819 'Verbindingstechnieken in houten gevelelementen' voorzien van het KOMO-keurmerk en is dé oplossing voor timmerfabrieken die KOMO-gecertificeerde houten buitenkozijnen willen uitleveren.

 Hout- en kozijnlijm

TIFA-Tix is een waterdichte 1-component houtlijm met een vullend karakter, op basis van SMP-Polymer. De eigenschappen van TIFA-Tix zorgen ervoor dat kozijnverbindingen dicht zijn en dicht blijven, zodat deze droog blijven en fabrikanten van houten kozijnen verzekerd zijn van een duurzaam eindresultaat. TIFA-Tix is toepasbaar op alle gangbare naald- en loofhoutsoorten, alsook voor gemodificeerde houtsoorten (zoals Accoya®).

Sterke eigenschappen

Maar er is meer. Verbindingen gemaakt met TIFA-Tix kennen een minimale klemtijd en zijn zeer snel belastbaar. Daarnaast is TIFA-Tix schuurbaar, direct overschilderbaar en oplosmiddelvrij. Omdat TIFA-Tix verkrijgbaar is in zowel koker als grootverpakking, kan het product zonder problemen verwerkt worden met zowel een standaard kitpistool als een pneumatische lijdoseerinstallatie.

KOMO-certificaat conform BRL 0819

De kwaliteit van TIFA-Tix blijkt wel uit de toekenning van het KOMO-certificaat 'Verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934. Dat maakt TIFA-Tix het antwoord op de richtlijnen zoals vastgesteld in BRL 0819, die sinds kort actief is. TIFA-Tix is toegelaten voor deuvel- en pen-en-gatverbindingen in kozijnen gemaakt van vuren, meranti, sapupira, sapeli (mahonie), iroko en oregon pine.

Alle informatie over de TIFA-Tix kozijnlijm vindt u op de productpagina van dit product.

Terug naar nieuwsoverzicht

zoek

Print deze pagina
Bison Professional gebruikt cookies.

Accepteren Sluiten
Klik hier voor meer info.