Laatste nieuws100%  waterdichte kozijnverbinding

100% waterdichte kozijnverbinding

13 juni 2012

Bison Professional biedt dé oplossing voor kozijnfabrikanten die vanaf 1 juli 2012 KOMO-gecertificeerde houten kozijnen willen uitleveren: de verbeterde Bison Professional TIFA-Tix®. Deze lijm zorgt voor een sterke en waterdichte kozijnverbinding. Kozijnfabrikanten kunnen met deze betrouwbare en duurzame verbindingstechniek volgens de nieuwe beoordelingsrichtlijn BRL 0819 'Verbindingstechnieken in houten gevelelementen' werken, zónder machine-aanpassingen.

Machine-aanpassingen overbodig
De houtverwerkende industrie zal vanaf 1 juli 2012 volgens de nieuwste BRL 0801 gaan werken. Dit betekent een wijziging in het productieproces van kozijnen. Aanpassingen aan de machines zijn hierbij niet wenselijk. Bison Professional luistert naar de wens van de timmerfabrikanten en brengt de verbeterde TIFA-Tix®, die machine-aanpassingen overbodig maakt. Dankzij de vernieuwde receptuur kunnen zowel ruime als nauw passende verbindingen 100% waterdicht worden verlijmd.

Unieke parels
Waar voldoende lijm zit, kan geen water binnendringen. Bij nauwe passingen is de kans groot dat er te weinig lijm in de verbinding achterblijft om een waterdichte verbinding te kunnen garanderen. Producent Bison Professional voegt daarom minuscule parels toe aan de reeds beproefde Bison Professional TIFA-Tix®. Deze parels voorkomen dat teveel lijm uit de verbinding wordt geperst tijdens het opsluiten van het kozijn. Als ingebouwde afstandhouders zorgen ze voor een juiste hoeveelheid lijm in de verbinding, zodat een sterke en 100% waterdichte verbinding wordt gevormd. Zelfs bij nauw sluitende passingen.

Bison Professional TIFA-Tix® is KOMO-gecertificeerd voor deuvel- en pen-en-gat verbindingen in kozijnen gemaakt van de 5 meest voorkomende houtsoorten: meranti, sapeli (mahonie), sapupira, iroko en oregon pine. De lijm is vullend, heeft een minimale klemtijd, is snel belastbaar en al na 4 uur op eindsterkte en is goed overschilderbaar. Bison Professional TIFA-Tix® is beschikbaar in 3 varianten: in een koker (435 g), een emmer (34 kg) en een drum (250 kg). Beide grootverpakkingen zijn verwerkbaar met een lijmdoseerinstallatie.

Alle informatie over TIFA-Tix® en de nieuwe verwerkingsvoorschriften leest u op http://www.tifa-tix.nl/.

Terug naar nieuwsoverzicht

zoek

Print deze pagina
Bison Professional gebruikt cookies.

Accepteren Sluiten
Klik hier voor meer info.