Bison Professional in CambodjaBison Professional in Cambodja

Bison Professional in Cambodja

25 februari 2011

Studenten van het Hout- en Meubileringscollege die in ontwikkelingslanden de lokale bevolking ondersteunen en een stukje van hun vakmanschap overdragen. Dat is in een notendop wat Stichting De Vliegende Meubelmakers doet. Ook Bison Professional draagt een steentje bij, zoals tijdens project  ‘Safe Haven’ in het Cambodjaanse Poipet.

In de zomer van 2009 vertrokken zeven vrijwilligers van De Vliegende Meubelmakers naar Poipet, een stadje op de grens van Cambodja en Thailand. Doel was om de lokale school van nieuw meubilair te voorzien. In aanloop naar dit project kwamen De Vliegende Meubelmakers bij Bison terecht. Voor het maken van diverse meubels en speeltoestellen was men op zoek naar een kwalitatieve, watervaste bruislijm. Uiteraard had Bison Professional een product wat men graag ter beschikking wilde stellen voor dit mooie project. Na een analyse van de precieze toepassingen en rekening houdend met de omgevingsfactoren – zoals bijvoorbeeld de extreem hoge luchtvochtigheid in Cambodja – is er besloten om te kiezen voor Bison Professional PU-Tix D4. Van deze houtkonstruktie-bruislijm zijn vervolgens een groot aantal kokers naar Poipet gestuurd.

En met succes! Met behulp van de lokale meubelmakers werden in een periode van drie weken 80 schoolmeubels, 3 speeltoestellen, 3 tafels en 1 stapelbed in elkaar gezet. Wilma Dierx, één van de vrijwilligers van Stichting De Vliegende Meubelmakers, benadrukt het succes. “Er ontstaat tijdens zo’n project natuurlijk een speciale band tussen de Nederlandse en Cambodjaanse meubelmakers. De ervaringen die tijdens het project zijn opgedaan, zal eenieder zich zeker nog lang herinneren. Een ervaring om nooit te vergeten!”

Terug naar nieuwsoverzicht
Bison Professional gebruikt cookies.

Accepteren Sluiten
Klik hier voor meer info.