In de mediaDe kracht van vezels - Bison Professional presenteert de Fiber-technologie.

De kracht van vezels - Bison Professional presenteert de Fiber-technologie.

25 februari 2011

Eén van de vele innovaties uit de laboratoria van Bison International is de 'Fiber'-technologie. Door de toevoeging van vezels krijgen producten een formidabele en ongeëvenaarde kracht. Die innovatie heeft geleid tot een range aan nieuwe, oersterke producten, waaronder Construct Fiber, PU-Tix Fiber en Konstruktie-bruislijm Fiber. Hans Klerks, hoofd Research & Development bij Bison, gaat in op deze Fiber-technologie.

"Innovatie is iets dat bij Bison hoog in het vaandel staat. We zijn altijd op zoek naar verbetering van onze producten. Allereerst is het daarvoor van belang dat er een duidelijk beeld wordt geschetst van van waar de professional behoefte aan heeft. Aan de hand daarvan gaan we een profiel van het gewenste product opstellen. In het geval van de Construct Fiber was één van de prioriteiten dat het product een doorharding tot in de kern moest hebben, hetgeen bij veel van de bestaande bouwlijmen een probleem vormt. Ook moest het product snel een stevige huid vormen, weinig tot niet bruisen en snel drogen. Toen we over dat profiel gingen nadenken, is het idee van een vezelversterkte lijm geboren. Met dat idee en de gewenste eigenschappen op papier, konden we met de eerste tests in ons laboratorium beginnen."

"De vezels die in de PU-Tix-, Construct- en Konstruktie-bruislijm Fiber zitten, zijn polyamide vezels met een lengte van ongeveer 1 millimeter. Door die vezels hebben de lijmen een betere samenhang, wat ze nóg sterker maakt. De positieve resultaten van de eerste tests deden ons besluiten om de lijmen verder te ontwikkelen. Dat is een proces dat veel tijd kost, aangezien de vooraf gestelde producteisen allemaal uitgebreid getest moeten worden om tot een optimaal eindresultaat te komen. We streven bij Bison altijd naar een zo hoog mogelijke productkwaliteit en daarom wilden we dat de lijmen ook het KOMO-keurmerk zouden verkrijgen. Dit onafhankelijke keurmerk is voor zowel Bison als voor de eindgebruiker een bevestiging van de kwaliteit van een product."

"Het eindresultaat is iets waar we als Bison trots op zijn. Met de Construct Fiber, PU-Tix Fiber én Konstruktie-bruislijm Fiber hebben we drie producten van topkwaliteit aan ons brede assortiment toegevoegd!"

Terug naar nieuwsoverzicht
Bison Professional gebruikt cookies.

Accepteren Sluiten
Klik hier voor meer info.